Utmanande balettklass i ny kostym

Så där ja! Färdigutbildad instruktör i nya klassen Barre som kommer till SATS i höst! 🙂 Trenden kommer från New York där en rad kändisar gjort konceptet omtalat och eftertraktat – ”få en dansares kropp utan att behöva kunna dansa” skulle kunnat vara trendens oskrivna slogan. SATS är första träningskedjan att ta konceptet till Sverige, här förfinat och väl genomtänkt med inslag av funktionell styrka. Barre är uppgraderingen till Balett 2.0. Catchy popmusik, lite distade gitarrer och klassiska balettens grunder. Love it! 🙂

Barre är verkligen ingen picknick. Klassen ställer höga krav på framförallt närvaro och kroppskontroll och jag försäkrar att jobbar du rätt kommer du att känna det i hela kroppen efteråt. Utmaningen ligger i att ”hålla allt på plats” både uti kroppen och i knoppen, för det är mycket att tänka på, lite beroende på hur mycket balett man tränat och hur länge sedan det var förstås. Med det sagt behöver du ändå inte ha dansat balett. Hjärnan kommer att få jobba minst lika mycket som dina muskler. Nyttigt!
Är så glad att jag gick den här utbildningen med helt fantastiska kolleger och lärare. Tillsammans kommer vi tillföra en ny dimension av träning till SATS-anläggningarna i höst och jag hoppas verkligen att du kommer!

Tendu, plié, grand plié, batement degagé, passé, developé, envelopé, relevé, flatback…

Ja, ni fattar! 😀