Nyårslöfte eller inte – så lyckas du upprätthålla träningsnivån

Det är knökfullt på träningsanläggningarna så här års och det är klart att jag gärna tänker att orsaken har med nyårslöften att göra. Överallt läser och hör jag i medier om alla dessa årskort som används i två månader och vars autogiro bara tickar på under resten av året utan att de används.

Men det behöver inte alls vara så. Det finns några knep att ta till. Grundregeln är att testa så många former av träning som möjligt tills du hittar några du tycker är roliga, för det viktigaste är att ha kul! Sen är det viktigt att mjukstarta – hitta ett tempo som ska vara livet ut istället för att köra slut på dig lagom till februari. Så ta kortare pass, våga prova gruppträning, och hitta glädjen, ta till dig tekniken för att undvika skador och skynda långsamt helt enkelt!

Om du vill ha mer konkreta och mer djupgående tips på hur du upprätthåller träningsnivån och disciplinen kan du läsa ett av mina tidigare inlägg här.