Kom och träna ViPR på Hornstull i vinter

Nu är det klart att jag börjar köra ViPR på SATS Hornstull i vinter vilket ska bli sjukt kul! I helgen satte jag de sista pusselbitarna i relativt nya ViPR #7-programmet och slängde ihop en ViPR Challenge så nu är jag redo! 🙂 Jag tog min allra första ViPR-klass som deltagare i januari 2012 och har sedan dess varit fast i konceptet. I november gick jag utbildningen till ViPR-instruktör och nu kör jag alltså igång. 🙂

ViPR – onsdagar kl 19:00, SATS Hornstull  Boka ViPR på SATS.se

 

Vad är ViPR?

ViPR är en förkortning av Vitality Performance and Reconditioning och kan kortfattat beskrivas som en träningsmetod som kombinerar styrketräning med rörelseträning. Generellt har vi inom traditionell träning tidigare stått relativt still vid styrketräning och vid rörelse- eller konditionsträning har vikter sällan använts. ViPR är alltså ett styrkeredskap formgivet för rörelse ur ett ergonomiskt och funktionellt perspektiv och används inom såväl gruppträning som personlig träning.

Klassen befinner sig alltså inom ramarna för högintensiv funktionell styrke- och rörelseträning men förutom styrka och rörlighet tränas också spänst, balans och kondition. På det sättet är ViPR unikt eftersom samtliga träningsområden är inkluderade till max. Även uthålligheten får sig en utmaning och jag vill understryka att tekniken är oerhört viktig just p.g.a. kombon styrka/rörlighet/intensitet. Gjord på rätt sätt är det fantastiskt rolig träning! 🙂

ViPR-röret är själva redskapet som används i klassen; ett cylinderformat gummirör som på SATS finns i vikterna 4, 6 och 8 kg. Klassen är förkoreograferad av SATS ViPR-team så den körs likadant på samtliga SATS-anläggningar som har klassen.

Så, alla som är nyfikna och vill prova på ViPR eller som redan är bitna och vill ha mer ViPR, välkomna till Hornstull i vinter! Det blir grymt skoj! 🙂