Organiskt kroppsarbete

I helgen fick jag möjligheten att utbilda mig till instruktör i den helt fantastiska klassen Organic Bodywork som kom till SATS i våras. På SATS körs den för närvarande som hot-klass, dvs. i salar med 38 graders värme. Värmen är helt klart en uthållighetsutmaning för mig som lätt blir varm och det är fascinerande hur oerhört rörlig kroppen blir i den höga temperaturen. Du som tagit Hot MOJO vet vad jag menar men ändå vill jag påstå att OBW är något helt annat.

Musiken är modern, elektronisk, experimenterande, lite new age, och lämnar ofta utrymme för oss att arbeta i eget tempo. Rörelserna är organiska, dvs. motsatsen till mekaniska. Vi jobbar mycket med stabilitet, hållning, balans och rörlighet men också med att förlänga kroppen i olika riktningar. Det är en vacker klass, förhoppningsvis känner du dig lika vacker som övningarna. Klassen kategoriseras av SATS som en ”lugn” klass vilket jag inte riktigt håller med om. Vi arbetar aktivt med våra kroppar i varierande tempon, därav namnet ”bodywork”, under klassens alla 30 minuter. Den är livligare och mer lekfull än Hot MOJO och helt utan yogans spiritualism.

OBW är rolig träning som utgår ifrån din kropp som den är, och där den är, just NU.

Tack, Cecilia Gustafsson för en härlig utbildning och klass!
Ser fram emot att börja köra OBW inom kort. 🙂