Välkommen till mitt första Shape-pass

Då var det till slut dags att avsluta GTI-utbildningen genom att spela in min Shape-klass och skicka in den till lärarna på SAFE för bedömning. Kurserna och tentorna är avslutade och avklarade sen länge men för att få den slutgiltiga licensen, vilket är obligatoriskt för att kunna jobba som gruppträningsinstruktör, krävs detta praktiska och visuella prov. Därför har jag konstruerat en klass i funktionell träning, det som på SATS kallas för Shape.

Shape by Flores
SATS Regeringsgatan
Onsdag 26 juni 2013, kl. 19:00
Läs mer och gå med i evenemanget på Facebook

20130624-220442.jpgVill du vara med på klassen anmäler du dig på plats i repan, klassen finns inte upplagd i bokningssystemet. Om du inte har SATS-kort tar du med dig legitimation så att du kan fylla i ett besökskort, då kostar deltagandet inget för dig. Ett stort plus är om du bokar in ditt deltagande genom att gå med i evenemanget på Facebook via länk ovan.

Om funktionell träning

Funktionell träning är vad det låter som. Alla övningar i passet fyller en funktion. Det kan vara rörelser som vi annars använder i vår vardag och det kan också vara träning i syfte att förebygga skador och förbli frisk. Kort och gott ska det finnas ett relevant ändamål med varje övning för att den ska få vara med i passet. Funktionell träning har som målsättning att bibehålla eller förbättra styrka, balans och rörlighet och riktar sig till alla.