SATS, Elixia och Fresh Fitness bildar ny gymjätte!

I torsdags gick danska TryghedsGruppen ut med nyheten att deras företag och varumärken SATS, Fresh Fitness, Safe och Metropolis går samman med fonden Altor III:s träningskedja Elixia och därmed blir Nordens största koncern för träning och hälsa. Det nya koncernföretaget kommer att heta Health & Fitness Nordic men träningskedjorna och företagen i koncernen, t.ex. SATS och Elixia, kommer att behålla sina nuvarande namn.

Träningskedjan Fresh Fitness var något nytt för mig. Den tillhör koncernens lågprissegment och har på mycket kort tid expanderat framgångsrikt i Norge och Danmark och etableras även i Sverige under 2013. Fresh Fitness har betydligt lägre medlemsavgift men också lägre servicenivå och enklare klasser (instruktörerna är inspelade på video och visas på duk för passdeltagarna)…

Elixia har funnits i Norge sedan 2001 och är idag Norges största träningskedja med ett 50-tal anläggningar där och i Finland och Sverige. Elixia har specialiserat sig på gruppträning och har Nordens största utbud av klasser. De driver också instruktörsutbildningar så det ska bli intressant att se vilka synergier det blir tillsammans med SAFE framöver. Elixia öppnar ett fjärde jättecenter i Sverige i oktober enligt elixia.se.

Efter fusionen kommer gymjätten ha 2000 anställda, omsätta cirka 2,8 miljarder kronor, ha 181 träningscenter och närmare 500 000 medlemmar i Norden, enligt Altor.

Enligt nya koncernen kommer sammanslagningen leda till stora fördelar för medlemmarna och nya investeringsmöjligheter för gymkedjorna. Nya tekniker, produkter och synergier är att vänta! En minst sagt spännande händelse i träningsbranschen!

Läs hela pressmeddelandet här:
http://www.mynewsdesk.com/se/sats-norge-as/pressreleases/sats-elixia-och-fresh-fitness-skapar-nordens-stoersta-haelso-och-fitnessgrupp-876576