Första fastedygnet i 5-2-dieten är över

Mitt första fastedygn i 5-2-dieten är till ända! Helt okej, trodde att jag skulle må sämre. Dock gick reaktionerna i vågor. Stundom var det behagligt, och kortare stunder olidligt. Dock landade planeringen så illa att jag lyckats pricka in min första PT-timme på SATS Zenit på samma dag. Inte att rekommendera. Förvisso tog jag en banan innan och en proteinshake direkt efter men det blir överlag ett alldeles för stort näringsunderskott i kroppen om man ska följa dieten.

Så här såg dagens diet ut:

Kl 5.30: en kopp svart te
Kl 8.00: en kopp svart te
Kl 10.00: två satsumas (88 kcal)
Kl 11.30: en banan (116 kcal)
Kl 13.00: en proteinshake (kanelbullesmak) (308 kcal)
Kl 15.45: en Redbull (8 kcal)
Kl 19.30: en kopp svart te
Kl 20:00: en stekt kycklingbröstfilé (86 kcal)

Totalt 605 kcal på ett dygn.

Under dagen drack jag ca 10 glas vatten utöver vätskan i te och proteinshaken.

Slutsatsen för dagen är att jag hellre hade ätit ett paket keso istället för proteinpulver plus att jag kan välja lågkalorier innehållande mycket vatten som mättar bättre som t.ex. grönsaker, broccoli är ett förslag. Sen ska man INTE slaviskt räkna kalorier i längden, om du lyckas hålla dig under 1000 kcal på en dag så är det kanon, som min sambo Jonas sa. Det är fortfarande lägre än en mans normala dagsintag på ca 3500 kcal. Jag kommer dock fortsätta räkna kalorier ett bra tag till tills jag får in vanan och får in tänkesättet.

Ytterligare en viktig detalj är att jag ska koppla bort träningen helt under fastedygnet. OM jag inte kan tajma in min träning på andra dagar måste jag helt enkelt äta mer utöver fastans restriktioner, något jag alltså inte gjorde igår. En annan lösning är också att flytta på fastedygnet.

Jag använder appen ShapeUp Club som är suverän på att kartlägga kalorier och sammanfatta det dagliga näringsintaget samt träning etc. Du kan t.o.m. skanna en vara i affären för att se vad den innehåller. Lätt bäst just nu.

Nu är det torsdag och jag har vanlig ätardag. Laddar med rejäl grötfrukost! 🙂