Dag 2 i funktionell styrka på SAFE

20130506-205738.jpgKursen i funktionell styrka på SAFE på Medborgarplatsen, gick idag in på dag 2. Efter kort repetition och reflektion av gårdagen fortsatte vi att analysera musik, räkna åttor och block. Därefter finslipades uppvärmningen som påbörjades igår eftermiddag. Två och två skulle vi sätta ihop enkla övningar till en uppvärmning om ca 5 minuter. Jag och Jasmina, som båda har dansen i ryggmärgen, klarade uppgiften galant.

I övrigt kan jag meddela att gårdagens alla knäböj och utfall gjorde sig påminda i form av massiv träningsvärk och trötthet i både rumpa och lår.

Efter lunch gick vi upp till SATS Medborgarplatsen två trappor upp och började arbeta i grupper för att skapa 15-20 min av ett pass. Sju basövningar skulle ingå. Jag hamnade i en grupp på 6 personer som till en början hade lite svårt att vara kreativa ihop. Mot slutet lyckades vi dock styra upp passet ganska bra och tur var väl det för det visade sig att vi sen skulle köra en och en tillsammans med två deltagare från andra grupper. I dessa nya grupper om tre skulle var och en köra och instruera i sitt pass med de andra två. Det blev en rejäl utmaning eftersom det för min del krävdes en del improvisation för att sy ihop de sista ofärdiga delarna av passet. Dock får jag konstatera att det efter omständigheterna gick relativt bra.

Till nästa helg ska vi ha finslipat övningarna och då kommer vi köra samma pass i grupper om åtta personer. Klasserna blir alltså successivt större så det gäller att försöka smälta allt vi lärt oss, hitta ett lugn och en trygghet, och sen gå in i rollen som instruktör fullt ut. Känner att jag måste försöka övervinna den fåniga känslan av att instruera, leda och motivera ”på låtsas”. Nu är det på riktigt. Basta!

Dessutom är det tenta på söndag. Dags att börja plugga… Det är mycket nu!