Funktionell styrka på SAFE är igång!

Idag startade äntligen kursen funktionell styrka, den sista av sammanlagt tre etapper för att bli SAFE-licensierad gruppträningsinstruktör. Vi är ett drygt 30-tal i klassen och nivån är mycket hög vilket känns riktigt bra. Kl. 7.30 i morse tog jag vespan från Bromma in till Medborgarplatsen där SAFE ligger, två trappor under jord. Dagen började med en introduktion där vi diskuterade förväntningar på kursen och oss själva, samt tog upp ordningsregler och definierade vad funktionell styrka är. Resten av förmiddagen gick åt till musik- och rörelseanalys och övningar. Det gick bl.a. ut på att observera, analysera och diskutera varandra i knäböj, utfall, armhävningar och coreövningar. Väldigt lärorikt att bara titta på varandra och påminnas om hur olika förutsättningar vi alla har.

På lunchen gick jag ut och åt för att komma ovan jord och för att vara i dagsljus en stund. Bl.a. hann jag hämta mina gratis lappade Nudie-jeans i butiken på Skånegatan. Eftermiddagen fortsatte sedan två trappor upp i SATS lokaler där vi höll till i sal 1. En av lärarna, Maria, körde klass i funktionell styrka, samma typ av klass som på SATS kallas Shape. Det var en av de allra tyngsta Shape jag varit på, intensivt och tungt men med ett naturligt flow och väldigt innovativa inslag. När 35 blivande gruppträningsinstruktörer tar klass samtidigt sätta ribban av naturliga skäl ganska högt. Rebecka, den andra läraren körde sen ett exempel på uppvärmningspass och därefter fick vi själva konstruera en uppvärmning som ska presenteras imorgon söndag. Då fortsätter kursen. Och då ska det bli än mer intensivt.

Tror att jag gjort 200 knäböj och 100 utfall idag. Mina ben är som spaghetti. Jag orkade knappt köra hem på vespan när dagen var slut vid 18-tiden. Som tur är hade Jonas förberett och satt igång grillen samt tappat upp ett bad åt mig när jag kom hem. Jättegod yoghurtmarinerad tandorikyckling på spett med rödlök och paprika, serverat till sallad 0ch ris.

Nu har jag tagit en Ipren mot den begynnande träningsvärken och redan gått och lagt mig. Ska läsa igenom hemläxan i boken. Imorgon väntar en väldigt lång men kul dag.

God natt!