Testar Crossfit Basic på Regeringsgatan

Jag har dragit mig rätt länge för att testa på Crossfit på SATS Regeringsgatan men idag skulle det äntligen bli av! Crossfit är en intensiv träningsform där man arbetar mycket med sin egen kroppstyngd men också med diverse redskap som lådor, kettlebells, bollar, roddmaskin osv. Du styr själv hur stor utmaningen ska bli och övningarna mäts på repetitioner, s.k. ”reps” eller på tid.

Dagens Crossfit Basic bestod av en snabb uppvärmning och därefter utfallssteg (lunges) med kettlebells. Mot slutet fick vi jobba på strax under maxnivå, jag tog 24 kg vilket var den tyngsta kettlebellen jag kunde hitta.

Sista 20 minuterna utgjordes av WOD – dagens unika träningspass (workout of the day). Det blev en bana med 200 m rodd, 15 box jumps, 15 fällkniv och 15 squats. Alltsammans 4 varv och i snabbt tempo.

Crossfit är inte ett styrkepass som många tror. Det är mer kondition och flås än fokuserat och koncentrerat muskelarbete. Vill du bygga muskler så är maskiner eller en PT att rekommendera.

Ser fram emot fler Crossfit men nästa gång blir det nog advanced.