Nya Bose® SIE2i sporthörlurar för intensiv träning

Idag köpte jag nya hörlurar till Jonas, och inte vilka hörlurar som helst utan ett par in-ear lurar av högsta klass från självaste Bose! De har kommit med en sportversion av IE2 som heter Bose SIE2i och som ska vara extra skak- och slagtåliga, väderresistenta och framförallt ska de klara av SVETT utan att glida ur öronen! De ska alltså sitta extra bekvämt trots att man tränar och ändå leverera förstklassigt Bose-ljud! Jag ska köpa ett par jag med men Jonas fick bli försökskanin den här gången.

SIE2i finns i två varianter, en med mikrofon och en utan och i färgerna grön/lime eller orange. Den jag köpte till Jonas har mikrofon så att han även kan ta emot samtal på sin iPhone när han gymmar på crosstrainern. Vi har båda testat hörlurarna och vi båda tycker att de har grymt ljud, som väntat eftersom det är Bose. Dessutom indikerar ju prislappen kvalitet; 1190 kr på Webhallen. Själva hörsnäckan är konstruerad så att den inte ska gå ända in i örat vilket känns lite ovant för mig som använt Sennheisers lurar som sitter som fastgjutna i örat. Men ljudet är bra ändå, kanske att basåtergivningen får stryka med lite eftersom de inte sitter helt tätt, däremot så slipper man det där obehagliga ”bullerljudet” från sladdarna när de slår mot kroppen när man rör på sig. Och det gör man ju. Jonas tycker att det inte gick att få upp volymen tillräckligt och det kan ju ha att göra med att de som sagt inte sitter helt inne i örat. Personligen tyckte jag att det var tillräckligt med volymen strax under max.

Hörsnäckan har en transparent gummibygel som sitter perfekt och som ska hindra eventuellt svett från att rinna ner i örat. Funkar det? Japp! Och just för att snäckan inte sitter tajt i örat så finns det ingen friktion eller svett som kan orsaka att de åker ut. Och de sitter kanon! Visst, lite ovant nu i början men de har god potential att bli nya favoriterna i gymmet eller i löparspåret.

Så, har du en slant över och vill satsa på ett par riktigt bra kvalitetshörlurar – köp!