Idag har jag varit rökfri i 6 månader!

En liten uppdatering gällande rökningen. Ett halvår har gått och jag har fortfarande inte sett röken av ett ciggpaket… 🙂 Inte ett bloss på 6 månader och jag mår prima! Har inte haft några besvär med att hålla mig och inte känt nåt sug överhuvudtaget. Faktum är att jag ständigt glömmer bort att jag rökt, cigaretter känns så ute, så oerhört mycket gårdag och mitt förra liv.
Då är frågan, vad har hänt min kropp sen sist? Jag kollade upp Slutarökalinjen igen och hittade detta:

Efter 4–6 månader

  • har flimmerhåren i dina luftrör återhämtat sig
  • har du fått minskad hosta och slembildning om det var ett problem tidigare
  • har du sluppit lägga ner ca 500 timmar på att röka och du har sluppit föra handen till munnen ca 20 000 gånger
  • har de skador rökningen orsakat i dina blodkärl börjat repareras
  • är risken för att du ska drabbas av en blodpropp mycket mindre än när du rökte
  • börjar du känna dig mycket piggare än när du rökte

Hämtat från www.SlutaRökaLinjen.org